Om råstoffet

Alle produktene på denne siden produseres av Skrei. Skrei er torsk som om vinteren vandrer i store mengder inn fra Barentshavet og til kysten av Lofoten og Vesterålen. De naturskjønne og rene omgivelsene gir de beste forutsetningene for et rent, naturlig og utmerket produkt.

lofotveggen
Deler av Lofotveggen med Vestfjorden i front.

Fra februar til begynnelsen av april henges fisken til tørk. I Lofoten og Vesterålen finnes de beste forhold for naturlig tørking av fisk. Et klima med passe fuktighet i luften, passe temperatur og rett mengde vind sørger for perfekt resultat. I juni er fisken klar for ”høsting.” Da tas fisken ned fra hjell og inn på lager. Fisken sorteres så i ulike kategorier til forskjellige marked ut fra kvalitet og størrelse. Tørrfisk av torsk sorteres, eller vrakes, som det heter, i ca 20 forskjellige kvaliteter.

hjell
Tørrfisk på hjell.

Kvaliteten vi benytter i vår produksjon er av ypperste kvalitet, den samme kvalitet som eksporteres til godt betalte markeder i Italia. Vi kaller derfor kvaliteten på råstoffet til hundetørrfisken for Italiakvalitet! I Italia er tørrfisk en delikatesse og tørrfisk fra Norge er eksportert til festbord over hele verden i over 1000 år.

tf03
Ferdig sortert (vraket) Italiakvalitet.

Tørrfisk til hund

Tørrfisk er et fantastisk produkt. Tørrfisk har lang holdbarhet, det er lett i vekt og det er sunt for hunden.
Tørrfisk egner seg fint til turer og aktivitet og til belønning og kos.

ftf
Fra fjord til fjell

Å ha tørrfisk med seg på tur er en godt på flere måter. Tørrfisken er lett å bære til fjells og den gir god næring.
Tørrfisk inneholder 82 % protein, noe som er bra for en blank og skinnende pels. Men kan være tøft for magen i store doser.
Tørrfisk er uten karbohydrater og inneholder kun 1,5 % fett. Tørrfisken er rik på B-vitamin, kalsium og jern. Og gjennom fettet får hunden din Omega-3.
Gnaging på tørrfisk kan også være med å forebygge tannsten.